feb 21

Ser man det.

Oppspilt etter noen timer med opprydding på bloggen, vet jeg i all fall at man ikke skal gjøre det på sen kveld. Fikk faktisk ikke sove.

Stille som det er tenker jeg på den nordnorske væremåten og den væremåten som er i sør. I nord er det to timer lyst midt på dagen om fra august  og det blir bare mørkere ettersom dagene går mot desember.

Midten av desember måned er det helt mørkt ute. Fra klokken 12 til klokken 14 er det halv lyst men mørkner ganske så hurtig.   

Januar måned lysner det og dagene blir lengre. Den dagen sola kommer tilbake er det stas. Det er som menneskene våkner til liv. Så er det solfest.              

    IMG_2154.jpg

Bildet er tatt i Vesteraalen Nord Norge.

 

 

 

Jeg har aldri klart og venne meg til denne væremåten som er her sør selv om jeg har bodd her i snart 40 år.  – Da tenker jeg på det med å skifte om på snakkemåte, dialekt. Det er et fargerikt språk. Skifter man om på snakkemåte blir det jaggu meg rart. Man mister noe av seg selv og personligheten, som man har. Da er det andre som snakker og jeg blir stille.

Skal ikke klage for noen ting men det å reise hjem – Nordland – Troms – Finnmark par ganger i året. – Det gjør godt. Det å si hjem til Nord Norge etter å ha bodd her sør i så mange år , det ligger dypt inne i meg.

Når skreien eller torsken kommer til kysten for å gyte må jeg ha flere middager med  Torsk, lever og rogn. Bruker å ha litt tyttebær på. Det er min favoritt. Det er mye eksport til mange områder i verden av denne fisken. 

I Mars måned og utover kan det være yrende liv av sjøfugler i fjæra , det stedet nær havet. Det å høre dem da er jeg hjemme. Når ørn svever blant skyene ,se det da er jeg hjemme. Når jeg tar kruset med kaffe godt inn i hånden, og kjenner lukten av tang og tare. Når jeg tenner bål, med kaffekjelen plantet der, da er jeg hjemme. Når jeg passerer polarsirkelen med toget, eller bilen . Når jeg er på flyplassen i nord og hører den Nord norske dialekten, da er jeg hjemme i meg selv. Da slapper jeg av og kjenner en velvære med det å være menneske.

 

 

Klokken er 07; 49 på søndags morgen . God morgen.  Fikk lagret det første som jeg skrev klokken 02; 07 i natt. Så jeg er oppe og skal lage meg en kaffe kopp som skal gjøre at dagen blir bra. Som oftest står jeg opp tidlig.

 Har endret litt font størrelsen at det blir litt bedre og lese. Håper også at endringene er bra. I lang tid har jeg vurdert hvordan jeg skal klare dette.

Har lesere fra hele verden så det er utrolig med WordPress.  Det er varierende med besøk fra dag til dag men for all del er du velkommen til og stikke innom bloggen når det passer for deg.

 

 

 

 

Alt har sin tid.

                                    Bildet er tatt i Vesteraalen. Nord Norge.

Legg igjen en kommentar

E-post adressen din vil ikke bli offentliggjort.