mar 11

Væreier ønsker ikke turisme.

12.03.16

Har sett nærmere på den regionen som ønsker å inngjerde et område. Det har vært en debatt som har pågått en stund. Det har vært tatt betalt siden 2005 for å få omvisning.

Det er mange tusen som besøker stedet hvert år, og tallet er økende. En ulempe er forsøpling, busser og bobiler som er inne på et trangt område. Det er forståelig at det må gjøres noe med dette.

Har et forslag om regionpass, der mennesker eller reiseselskap betaler en gang for hele regionen framfor at det skal være mange steder som tar seg betalt ukontrollert.

For eksempel bompenge system, ved inngang til hele regionen der en etat tar seg av forfallent arbeid som snørydding, gjenglemt søppel, opparbeide plasser for grilling med sittebenker, for toalett besøk med vanntilkopling. rydding i strandsonen. Legge til rette for parkering for store kjøretøy, der stedet vil bare ha av og påstigning og bussen kjører til parkering. 

Væreier ønsker sikkert turister velkommen men under ordnede forhold. Naturen er skjør på sitt vis, men det å se at gjenglemte ting i naturen flyter er ikke bra. 

Har full forståelse for bekymring for regioner men det må finnes penger til å tilrettelegge for så stort antall turister som besøker sårbare områder. Vær med å ta vare på naturen er mitt råd.   

 

11.03.16

Det er ikke lett for et område i Nord Norge som ikke ønsker buss etter buss inn i trange områder ved et lokalsamfunn.

De har planer om og sette opp et gjerde, en stengsel der alle må betale for å slippe inn.

Ønsker jo gjerne at områdene som på et folkemøte ønsket en slik ordning skulle tenke seg litt om, før de vedtar profitt løsning på en slik måte.

Synes det er en kunstig måte, som jeg håper det er bare det ene stedet som vedtar.

Det å stenge seg inne på et område med et gjerde uten at ingen besøker stedet er jo greit. Det er mange andre severdige områder i landsdelene. Ønsker at ikke det er en trend som sprer seg. Det må være noe særegent som tiltrekker stedet siden buss etter buss med turister ankommer stedet.

 På grunn av den oppsiktsvekkende nyheten ønsker jeg ikke steds navn i min blogg men ønsker jo svært gjerne at de som fastsetter slike løsninger, tenker seg engang til om før det realiseres med betaling for å se et område.

Legg igjen en kommentar

E-post adressen din vil ikke bli offentliggjort.